נצפו לאחרונה

עטייף, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 9 - קינוחים מזרחיים

מצרכים

לבצק
½ ק"ג קמח
20-15 גרם שמרים טריים
½ שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות מים

למילוי
175 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית קינמון (5 גרם)

לסירופ
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
2. מחממים מחבת עם ציפוי "נון סטיק" עם שכבה דקה מאוד של שמן או ללא שמן בכלל, יוצקים שכבה לא עבה מדי בעזרת מצקת מהבלילה. מטגנים כ-3-2 דקות עד שבועות מתבקעות, ומוציאים.
3. למלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
4. מרתיחים את כל חומרי הסירופ בקלחת עד שהסוכרים נמסים.
5. מניחים כף מהמלית באמצע בצק העטייף, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצה בעזרת לחיצה עדינה עם האצבעות.
6. מטגנים את העטייף בשמן עמוק ל-3-2 דקות, עד להשחמה.
7. טובלים את העטייף הרותח מיד עם הוצאתו מהסיר בסירופ הסוכר (להקפיד שהסירופ יהיה קר) ומוציאים.


מתכון טיפ: עלי ורדים מסוכרים

מצרכים
חופן של עלי ורדים טריים אדומים וורודים
2 חלבונים
קורט מלח
½ כוס סוכר

אופן ההכנה
1. מפרידים את עלי הוורדים, מנקים ומסדרים על נייר סופג.
2. מערבבים חלבונים עם קורט מלח. מברישים עם מכחול עדין כל עלה משני צדדיו בחלבון (לשים לב לא להגזים בכמות החלבון).
3. טובלים בסוכר ומניחים לייבוש על נייר אפייה בטמפרטורת החדר.
4. מאחסנים בכלי אטום עד לשימוש (עד יום-יומיים).

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

823 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן