פטרייה שמר קנדידה אלביקנס (Candida albicans) דרכי טיפול טבעי עם ד"ר קובי עזרא. https://diet2all.net/ קנדידה היא למעשה שמר (פטרייה). הקנדידה והווה כגורם הנפוץ ביותר בעולם לזיהומים ממקור פטרייתי.
הקנדידה אלביקנס היא הזן השכיח ביותר וגורמת לזיהומים, לרוב בחללהפה ובנרתיק וגם בחיות.
הסימפטומים של קנדידה מגוונים ביותר וכוללים: עצירות, שלשול, מחושי בטן, פצעים, צרבת, זיהומים, ריח רע מהוגינה, תת ספיגה, אלרגיות, הצטברות גזים בבטן, פסוריאזיס, דלקות כרוניות, פטריות בעור, בציפורניים ועוד.
מקורות אפשריים להתפתחות, הקנדידה הם: שימוש באנטיביוטיקה, נטילת גלולות למניעת הריון, זיהום וגינלי, סטרואידים, תזונה עשירה בפחמימות מזוקקות, ומצבי סטרס.
הטיפול ברפואה הנטורופטית מתיחס למצבו האישי של המטופל, אך באופן כללי, ההמלצה היא לאכול מקורות לחיידקים ידידותיים, כיוגורט, וירקות מוחמצים.
ישנם מזונות המסייעים לחסל את הקנדידה, והן שום, התבלין אורגנו, וקוקוס המכיל חומצה קפרילית.