נצפו לאחרונה

סושי טבעוני

הכנו לכם סרטון שמפשט את כל תהליך הכנת הסושי מא' ועד ת'
כולל בונוס- סושי INSIDE OUT
הסושי הוכן בעזרתו של נעם בר, בעל ניסיון של 10 שנים, אז אפשר לסמוך עליו ;)

מצרכים:
אורז אגול
חומץ אורז(אפשר גם רגיל)
3 מלפפונים
בטטה
אבוקדו
3 גזר
אצות

אופן הכנה:
1. ניקח 2 כוסות של אורז ונשטוף אותו מעל מסננת, עד שהמים שיצאו ממנה יהיו שקופים
2. נעביר הכל לסיר על אש בינונית יחד עם 2 כוסות מים ושליש כוס, ונחכה שייווצר אי של אורז
3. אחרי שנוצר האי, ננמיך את האש ונכסה במכסה
4. נמשיך בינתיים לתחמיץ לאורז: נשים בסיר 3\1 כוס חומץ, 2 כפות סוכר, כפית מלח ונרתיח על אש בינונית
5. כשהאורז מוכן(אין מים), נעביר את התחמיץ לאורז, נערבב הכל בצורת קיפול מבלי לשבור את האורז, ונחכה עד שיתקרר לגמרי.
6. ירקות:
גזר- נמלא בסיר מים ונביא לרתיחה. בסיר נשים את הגזרים. אחרי כ5 דקות נקלף את הגזר ונחתוך לרצועות
אבוקדו- נחתוך לחצי, ולרצועות.
מלפפון- נחתוך רק את הקליפות, ואת הקליפות נחתוך לרצועות.
בטטה- נקלף ונחתוך גם לרצועות. גם את הרצועות נבשל במים רותחים.
*אפשר לקלף את הבטטה(אחרי שהורדנו את הקליפה) ואת הקליפות לשים במים רותחים לציפוי הסושי
7. נעטוף מחצלת גלגול(במיוחד לסושי) ונכין שולחן עבודה ובו: קערת מים, אצות, והירקות מופרדים אחד מהשני בצלחות
8. איך מכינים סושי? נניח אצה על המחצלת, נשטוף ידיים(לפני כל תחילת עבודה חשוב לשטוף ידיים!) נפזר אורז על האצה
דגשים:
-לעבוד בעדינות מבלי למעוך את האורז
-לעבוד עם דפנות האצבעות
-להשאיר מקום ריק בקצה האצה
9. נשים את הירקות לרוחב בשורות מסודרות באמצע האצה
10. ונקפל: מניחים את האצבעות באמצע, מקפלים את המחצלת שבכף היד ולבסוף את כולה עד החצי.
לאחר מכן, מסובבים עוד סיבוב(מומלץ בחום להסתכל על הסרטון)
11. סושי INSIDE OUT: פורסים אצה ואורז על המחצלת, הופכים את האצה, שמים ירקות באמצע ומסובבים את המחצלת כמו מקודם.
אפשר לקשט את הסושי עם קליפות של אבוקדו ואת הקליפות של הבטטה שהשתמשנו בהם מקודם.

עקבו אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם לעוד מתכונים!
פייסבוק: https://www.facebook.com/latafran
אינסטגרם: https://instagram.com/latafran


Music: https://www.bensound.com

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

536 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן