נצפו לאחרונה

מתכון לבגט

צפו באסנת השפית שלנו שתראה לכם, שלב שלב, איך להכין בגט צרפתי אמיתי.

חומרים - שלב א':
2 כוסות קמח
כוס וחצי מים פושרים
קורט שמרים טריים (בערך 2 גרם)
לסרטון הכנת הפוליש (שלב א') הקליקו כאן: https://www.youtube.com/watch?v=RxGbIVPp-k4

חומרים - שלב ב':
2.5 כוסות מים קרים
1 ק"ג קמח לחם (שטיבל2)
כפית וחצי מלח
15 גרם שמרים טריים
אופן הכנה:

שלב א' -- הכנה יום קודם:
מערבבים את כוסות המים, הקמח והשמרים בקערה.
מכסים ומניחים בצד ל-3 שעות.
לאחר 3 שעות מכניסים למקרר ל-12 שעות.

שלב ב':
מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים עם וו לישה, כולל המסה של שלב א' במהירות בינונית למשך כ-10-12 דקות עד שהבצק הופך אחיד.
מניחים את הבצק בצד לשעה מכוסה במגבת מטבח.
מחלקים ל-10 גלילים ומניחים בצד לעוד 15 דקות.
מעצבים צורה של בגט מוארך עם שפיץ, מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך שעה-שעה וחצי, עד שהבגט מכפיל את נפחו.
יוצרים חתכים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-240 מעלות.
מניחים בתחתית התנור קערה עם מים ליצירת אדים.
לאחר 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.


תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

405 צפיות
תגיות
מתכוני לחם, מתכון ללחם, הכנת לחם
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן