נצפו לאחרונה

מרקים טבעוניים לחורף | נטלי אביב

פייסבוק: https://www.facebook.com/AllThingsFoodNA
אינסטגרם: natalieaviv@

ציר ירקות: https://youtu.be/VrtxzM7SJoQ
....................................................
מרק אפונה

המצרכים:
2 כוסות אפונה קפואה
1 כרישה
4 גבעולי סלרי + עלים
2 קישואים
4 כוסות ציר ירקות
תבלינים:
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד
1 כפית שום גבישי
1 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית נענע יבשה
1/2 כפית אניס שלם
להגשה: מיץ מלימון ונענע טרייה

הוראות ההכנה:
1. משרים את האפונה הקפואה במים רותחים למשך כדקה ומסננים.
2. בסיר מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הסלרי והכרישה למשך כדקה.
3. מוסיפים את הקישואים, האפונה והתבלינים. מערבבים היטב.
4. מוזגים ציר ירקות ומביאים לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים למשך כ-25 דק׳.
6. טוחנים את המרק באמצעות מוט בלנדר ומגישים.


....................................................
מרק עדשים

המצרכים:
2 כוסות (400 גר׳) עדשים צהובות
1 תפוח״א חתוך לקוביות
1 גזר צהוב חתוך לקוביות
5 כוסות ציר ירקות
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה יבשה
מיץ מחצי לימון

הוראות ההכנה:
1. שוטפים היטב ומסננים את העדשים.
2. מחממיםמ מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את תפוח האדמה והגזר ומטגנים למספר שניות.
3. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן למשך כשלוש שניות.
4. מוזגים ציר ירקות, מביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה למשך כ-20 דק׳ עד שהעדשים נמעכות בקלות והירקות מתרככים.
6. מחממים 1 כף שמן זית בסיר קטן, מטגנים את השום הכתוש למשך מספר שניות, ומוסיפים את התבלינים היבשים. מטגנים עד שמריחים את הארומה של התבלינים למשך שניות בודדות (זהירות לא לשרוף) ומוזגים את התערובת למרק.
7. מוסיפים מיץ סחוט מלימון ומגישים לצד צנונית ובצל ירוק טריים.

....................................................
מרק תירס אסייתי

המצרכים:
3 ו-1/2 כוסות תירס קפוא + 1/2 כוס
2 כוסות (500 מ״ל) ציר ירקות
2 כוסות חלב קוקוס
2 כפות סויה תמרי
3 כפות אגבה
1 כפית צ׳ילי טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי קצוץ
1 כפית שמן שומשום

להגשה: אטריות אורז מהירות הכנה, עגבניות שרי חצויות ובצל ירוק

הוראות ההכנה:
1. מחממים כפית שמן קוקוס בסיר ומטגנים שום, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי טריים למשך מספר שניות.
2. מוסיפים את התירס, ציר הירקות וחלב הקוקוס. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את האגבה, הסויה והתבלינים.
4. מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה למשך כ-20 דק׳.
5. טוחנים באמצעות מוט בלנדר טחינה גסה. מוסיפים 1/2 כוס תירס ושמן שומשום. מערבבים היטב ומגישים.

....................................................
מרק קארי

המצרכים:
2 תפוח״א חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 כרובית קטנה, חתוכה לפרחים
1 גזר חתוך לקוביות
1 בצל פרוס
250 גר׳ גרגירי חומוס מבושלים
תבלינים:
2 כפיות קארי
1 כפית גראם מסאלה
1 כפית שום גבישי
1 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל קאיין

1 כפית שמן קוקוס
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
4 כוסות ציר ירקות
1/2 כוס קרם קוקוס

להגשה: ירקות צלויים, ליים וכוסברה

הוראות ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים את הירקות והתבלינים ומעבירים לתבנית תנור.
3. אופים למשך כ-35 דק׳ עד להשחמה.
4. בסיר מחממים שמן קוקוס, ומטגנים שום וג׳ינג׳ר טריים.
5. מוסיפים את הירקות הצלויים (משאירים כף להגשה).
6. מוסיפים את גרגירי החומוס וציר הירקות.
7. מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מבשלים על אש בינונית-נמוכה למשך כ-20 דק׳.
8. טוחנים באמצעות מוט בלנדר, מוסיפים 1/2 כוס קרם קוקוס ומגישים.

....................................................

Outro Music: Amarante - Change your world

Background Music: Spring Autumn Sunset by Artificial.Music https://soundcloud.com/artificial-music
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported— CC BY 3.0
https://creativecommons.org/licenses/b...
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/KXhQ-Y6gguI

דיסקליימר: הסרטון איננו ממומן. כל הדעות הן שלי בלבד. חלק מהלינקים המופיעים בתיבת המידע עשויים להיות לינקים מקודמים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

403 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן