מחלת כליות כרונית הופכת להיות מנת חלקם של יותר ויותר אנשים בכל שנה. ההערכה היא שכ-10% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלים ממחלת כליה כרונית בדרגה כלשהי. איתור מוקדם של המחלה חשוב לטיפול מוצלח. למרבה הצער, במקרים רבים המחלה אינה מאובחנת בשלביה הראשונים, מאחר ובשלבים אלו היא "שקטה" ונטולת תסמינים ייחודיים.
ד"ר אליעזר גולן, מומחה לנפרולוגיה וסגן מנהל המחלקה לנפרולוגיה במרכז הרפואי מאיר, מתאר את מהלך המחלה ואת הדרכים לאבחנה בשלב מוקדם ככל הניתן, כדי למנוע את החמרתה.
המרכז הרפואי מאיר: https://hospitals.clalit.co.il/hospitals/Meir
קישורים מועילים:
האגודה לזכויות החולה: https://www.patients-rights.org
העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליה בישראל: https://www.inkf.org.il
אתר "יום הכליה הבינלאומי": https://www.worldkidneyday.org
* * *
מטרתו של סרטון זה, מקצועי ככל שיהיה, הינה לספק מידע בלבד. הוא אינו מתיימר לשמש תחליף לאבחנה, לייעוץ פרטני או לטיפול רפואי מאת איש מקצוע מוסמך. המידע בסרטון מעודכן נכון לתאריך העלאתו לאתר. בנוסף, הוא עשוי לכלול תרגומים לשפות שונות, אלו עלולים לכלול טעויות תרגום. אין להתעלם מייעוץ רפואי פרטני, או לדחות טיפול וייעוץ רפואי, על סמך מידע אשר נצפה, נקרא או נשמע בסרטון זה. הסתמכות על מידע זה הינה באחריותכם בלבד.
מחלת כליות כרונית הופכת להיות מנת חלקם של יותר ויותר אנשים בכל שנה. ההערכה היא שכ-10% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלים ממחלת כליה כרונית בדרגה כלשהי. איתור מ...