נצפו לאחרונה

חיפה חיפה - מתכון לחלות שבת

תמיד רציתם לאפות חלה לשבת ולא ידעתם איך? עם דגים, עם סלטים או סתם עם קצת מלח...

יערית מקריית חיים, מדריכה אתכם איך להכין חלה טעימה לשבת...

ויש גם טיפים !!!

המצרכים ל-2 חלות/ חלה גדולה/ 20 לחמניות:
1 קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
1 שקית שמרית (50 ג' שמרים טריים) או קוביית שמרית.
1/4 כוס סוכר (לחלה מתוקה-3/4 כוס)
2 ביצים
עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח

ביצה טרופה לזיגוג

כף מים
שומשום /פרג (לא טחון) לקישוט

שלבי ההכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 12-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-45 דק' להכפלת הנפח.
6. מברישים בעדינות בביצה טרופה מהולה בכף מים, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 175 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה.

לחלה חגיגית במיוחד :קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.

לא בטוחים שהבצק תפח מספיק?
הפתרון: מבחן האצבע- לוחצים בעדינות עם קצה האצבע על הבצק, אם השקע מצטמצם באיטיות, הבצק מוכן לאפייה. במידה והוא "קופצני", יש לתת לו לתפוח עוד.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

523 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן