נצפו לאחרונה

שמרים שושנים מלוחה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 4 - שמרים

המצרכים

לבצק
500 גרם קמח עשיר בגלוטן (למשל שטיבל 2)
60 גרם סוכר (1/4 כוס + 1 כף)
10 גרם מלח
20 גרם שמרים טריים (קוביה)
5 ביצים גודל L
200 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

למלית הלבנה
1/2 קילו גבינת שמנת
מגוון ירקות קלויים או מוקפצים (100 גרם פטריות מוקפצות, 50 גרם תרד מוקפץ, 100 גרם בטטה אפויות בפרוסות, 40 גרם אגוזי פקאן קלויים ומעט פפריקה מעושנת)

אופן ההכנה
1. בקערת המערבל שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולשים במהירות נמוכה כ-3-2 דקות עד לקבלת בצק חצי אלסטי.
2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק.
3. מניחים בקערה ומכסים בניילון. מכניסים למקרר למשך לילה.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ, אורך 80 ס"מ, רוחב 22 ס"מ.
5. מניחים את גבינת השמנת בקערה, מוסיפים מלח ופלפל, ומרככים בעזרת כף עץ. מורחים על הבצק שכבה אחידה.
6. מחלקים לשני חצאים, ובחצי אחד מניחים פטריות, תרד ומעט פרמז'ן מגורר; בחצי השני: בטטה, פקאן ופפריקה מעושנת.
7. מגלגלים כל חצי בעדינות לנקניק. חותכים ל-9 חתיכות באורך 4 ס"מ. מסדרים בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ, כשבכל תבנית 10-9 שבלולים. שימו לב: יש להשאיר קצת רווח בין שבלול לשבלול.
8. מתפיחים כשעה עד שעה וחצי מכוסה בניילון או מגבת לחה.
9. מברישים בביצה עם מעט מלח, ואופים כ-5 דקות בחום של 150 מעלות.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

נוסף לפני מאת vod-galit
111 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן