נצפו לאחרונה

מתכון לפסטה בשמנת ופטריות

מתאים לכ-6 סועדים
השימוש בכוס מידה של 250 מ"ל
מצרכים:
1 סלסילת פטריות (אפשר גם 2 אם אוהבים הרבה פטריות)
3 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
1 כף חמאה (15 גרם)
1 כף קמח
1 כוס חלב
2 שמנת לבישול 15%-38% (500 מ"ל)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לשלב עם פרמזן ומוצרלה)
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
חצי כף סוכר
מעט אגוז מוסקט מגורד
1 חבילת פסטה שאוהבים (500 גרם)
להגשה- כ-50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן הכנה:
• לחמם את השמן בסיר עמוק ורחב, להוסיף את הפטריות ולטגן אותן על אש גבוהה עד שמשחימות מעט.
• להנמיך את האש, להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן כדקה.
• לכבות את האש, להסיר את הפטריות והשום מהסיר ולהניח בצלחת.
• לחמם את החלב במיקרוגל כ-10 עד 20 שניות, עד שהחלב נהייה חמים.
• לשים את אותו הסיר שטיגנו בו את הפטריות, על אש נמוכה, להוסיף את החמאה ולהמיס אותה.
• להוסיף את הקמח ובעזרת מטרפה ידנית לערבב היטב את הקמח עם החמאה, כחצי דקה, עד שנהיית תערובת אחידה במרקם של טחינה סמיכה מאוד.
• להוסיף את החלב המחומם ולהמשיך לערבב עם המטרפה הידנית עד שהתערובת מסמיכה מעט, זה לוקח בין 1 עד 3 דקות.
• להוסיף את השמנת ולערבב עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה.
• לכבות את האש, להוסיף את הגבינה המגורדת ולערבב היטב עד שהגבינה נמסה בתוך הרוטב.
• להוסיף את הפטריות שטיגנו, מלח, פלפל, סוכר ומעט אגוז מוסקט מגורד ולערבב.
• מבשלים חבילת פסטה שאוהבים לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהייה קצת קשה), מסננים ממיי הבישול ומוסיפים ישר לתוך הרוטב. מחממים את הפסטה עם הרוטב בסיר על אש נמוכה ומבשלים כדקה-שתיים.
• מוזגים לצלחת, מגרדים מעט גבינת פרמזן מעל ומתענגים.
*לאחר שמוסיפים את הפסטה לרוטב אפשר לשים את התערובת בתבנית עמידה לתנור, לפזר מעל כ-100 גרם גבינה מגורדת (צהובה, פרמזן או מוצרלה) ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שהשכבה העליונה משחימה יפה.
בתיאבון

פייסבוק:
https://www.facebook.com/heninthekitchen/
אינסטגרם:
https://www.instagram.com/heninthekitchen/
אימייל: heninthekitchen@gmail.com


תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

נוסף לפני מאת Tal-vod
73 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן