נצפו לאחרונה

ניתוח רובוטי לכריתת בלוטת התריס ללא צלקת בצוואר

התוכנית חיים בריא עם פרופ' רפי קרסו ופרופ' גדעון בכר - משוחחים על בלוטת התריס, מחלות בלוטה וכריתת בלוטת התריס (תירואיד) בשיטה חדשה ללא צלקת ניתוחית בצוואר

פרופ' גדעון בכר, סגן מנהל מחלקת א.א.ג, ניתוחי ראש וצוואר מסביר מהם הטיפולים החדשים המוצעים בגידולים בבלוטת התריס (בלוטת המגן).
.
בשנים האחרונות התפתחה שיטה חדשה לכריתת בלוטת המגן (בלוטת התריס) ויותרת המגן (פארתירואיד). יתרונה הגדול בכך שבתום הניתוח אין צלקת בצוואר.
השימוש ברובוט (הקרוי דה-וינצי') מאפשר הסרה בטוחה של בלוטת המגן ללא צורך בחתך צווארי על ידי ביצוע חתך נסתר בבית השחי דרכו ניתן להביא את זרועות הרובוט לבלוטת המגן שבצוואר ולהסירה באופן מבוקר ובטוח.
ת הניתוחיות הדרושות בכל רגע נתון.

מה היתרונות של הניתוח הרובוטי ?
קיימים מספר יתרונות למנתח בשימוש ברובוט:
תחילה אסטטית -- בתום הניתוח אין צלקת בצוואר.
הרובוט מאפשר למנתח להשתמש ב -- 4 זרועות במהלך הניתוח. על זרוע אחת מורכבת מצלמה ועוד שלוש זרועות של מכשור ניתוחי. למעשה -- הרובוט מעצים את היכולת הכירורגית של המנתח כך שבמקום שתי הידיים -- המנתח יכול לעבוד עם "4 ידיים". השליטה של המנתח מלאה ולרובוט אין כל יכולה לבצע פעולה באופן עצמאי. כל פעולה של המנתח ביחידת השליטה מתורגמת על ידי הרובוט לתנועה של כלי הניתוח בצוואר.

זרועות הרובוט מאפשרות תנועה בשבע דרגות חופש. זוהי יכולת מעבר לחופש התנועה של יד המנתח. יכולת זאת מאפשרת חופש פעולה ותמרון מקסימלי של המנתח בשדה הניתוח.

הרובוט מנטרל רעידות ותנועות נשימה של המנתח. אי לכך -- זרועות הניתוח הרובוטיות יציבות לחלוטין. כל תנועה מאוד מדויקת וללא סטייה "אנושית" מיותרת.

להבדיל מהניתוח הרגיל בו המנתח עומד ורוכן מעל צוואר המנותח. עבודת המנתח בניתוח רובוטי נעשית בישיבה נוחה כשהזרועות מונחות על משענת ורק כף היד מניעה את זרועות הרובוט. בעזרת הרגליים המנתח מסוגל לעבור בקלות בין זרועות הרובוט ולשנות את זויות המצלמה, הפוקוס וההגדלה. המנתח מתעייף פחות ומרוכז יותר בניתוח -- נתון המשפר את הביצועים ומקטין את הסיכון לטעויות.
מצלמה תלת מיימדית מורכבת על אחת מזרועות הרובוט והינה בשליטה מלאה של המנתח. הוא יכול להזיזה בשדה הניתוח באופן מלא. ניתן להגדיל את שדה הניתוח עד פי 10 ולקבל תמונה חדה ברזולוציה גבוה (HD). הרזולוציה הגבוהה וההגדלה מאפשרים למנתח לזהות בברור את בלוטת המגן אותה יש להסיר ובאותו זמן לשמור על מבנים חשובים כגון העצב שאחראי לתנועת מיתרי הקול, כלי דם ורקמות נוספות שמצויות בצוואר ויש להמנע מפגיעה בהם.
זמן ההחלמה מניתוח רובוטי זהה לניתוח הרגיל.

פרופ' גדעון בכר
לפרטים נוספים כנסו לאתר AOG.CO.IL

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

251 צפיות
תגיות
סרטן, מחלת הסרטן, בלוטת התריס
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן