נצפו לאחרונה

פרק 35- פסטה בולונז

מתאים לכ-6-8 סועדים
מצרכים:
1 קילו בשר טחון שמכיל מעט שומן (כ-20% שומן)
כ-3 כפות שמן
2 בצלים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
3-4 שיני שום כתושות
1 קופסא רסק עגבניות (100 גרם)
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)
חצי כוס יין לבן שאוהבים
כ-2 כוסות מים או ציר עוף
2 כפיות פפריקה מתוקה
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית בזיליקום יבש
2 עלי דפנה
1 כף סוכר
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
כ-5 עלי בזיליקום טריים
1 חבילת פסטה שאוהבים (500 גרם)

אופן הכנה:

• להכניס למעבד מזון את הבצל, הגזר והסלרי, חתוכים גס. לעבד את הירקות עד שיהיו קצוצים דק (זהירות לא לעבד יותר מדי שלא יהפכו למחית)
אפשר כמובן לקצוץ ידנית את הירקות, לקצוץ דק דק.
• בסיר גדול, לחמם את השמן על אש בינונית-גבוהה, להוסיף את הירקות שקצצנו במעבד מזון ולטגן כ-5 דקות, עד שהנוזלים שהירקות מפרישים, מתאדים.
• להוסיף את השום הכתוש ולטגן כדקה.
• להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך כדי ערבוב ופירוק של הבשר לפירורים. מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו לאפור, כ-5-7 דקות.
• להוסיף את הפפריקה והרסק ולערבב. להוסיף את העגבניות המרוסקות, יין, מים, אורגנו יבש, בזיליקום יבש, עלי דפנה, סוכר, פלפל שחור ומלח.
• להביא את הסיר לרתיחה.
• כשרותח להעביר את הסיר לאש הכי קטנה, לכסות את הסיר כך שהמכסה יהיה חצי פתוח ולבשל כ-3 שעות, ברתיחה עדינה עדינה, עד שהרוטב ממש מסמיך וכמעט ולא נשארים נוזלים.
• להוציא את עלי הדפנה, לקצוץ את עלי הבזיליקום ולהוסיף לסיר. לערבב ולכבות את האש.
• כעת ניתן להכין איזה פסטה שמתחשק לכם. להביא לרתיחה מלאה סיר גדול עם הרבה מים ומלח , להוסיף את הפסטה ולבשל עד שהיא מוכנה. לסנן את הפסטה מהמים ולהוסיף את הפסטה ישירות אל הרוטב בולונז. לערבב ולהגיש.
• במידה ולא אוכלים מיד את הפסטה והרוטב, יש לשטוף את הפסטה במים קרים כדי שהיא לא תתגבש ולאכסן במקרר בנפרד את הרוטב והפסטה.
• הערה- ניתן להכין כמות גדולה של רוטב, לחלק למנות ולהקפיא.

בתיאבון

פייסבוק:
https://www.facebook.com/heninthekitchen/
אינסטגרם:
https://www.instagram.com/heninthekitchen/
אימייל: heninthekitchen@gmail.com

הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

501 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן