הליקובקטר פילורי: מאפיינים גורמים ושכיחות

לפני 2 עשורים, איש לא ידע מדוע אנו סובלים מנזק לקיבה הנובע מעודף חומציות ומתבטא פעמים רבות בכיב הקיבה או התריסריון המחייב ניתוח לא פשוט וסבוכים בטווח הקצר והארוך. בשנות ה-80, זכו 2 מדענים אוסטרליים, מארשל ווורן, בפרס נובל, בזכות הקשר שהוכיחו בין חיידק ההליקובקטר פילורי לבין קשת של בעיות בקיבה, כאשר החמורות שבהן הינן הכיב והגידול. מאז גילוי החיידק, שארגון הבריאות העולמי קבעי כי הוא השכיח ביותר בגרימת זיהומים בבני אדם, הסתבר ששכיחותו רבה ביותר, ופותחו כנגדו דרכי אבחנה וטיפול יעילים.
פרופ' רן אורן, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד במרכז הרפואי הדסה עין כרם, מסביר מהו חיידק ההליקובקטר הנפוץ, מתאר את מאפייניו, נזקיו ודרכי ההדבקה בו.

המרכז הרפואי הדסה עין כרם: https://www.hadassah.org.il

קישורים מועילים:
האגודה לזכויות החולה: https://www.patients-rights.org
עמותת חולי הקרוהן והקוליטיס בישראל. https://www.ccfi.co.il
* * *

מטרתו של סרטון זה, מקצועי ככל שיהיה, הינה לספק מידע בלבד. הוא אינו מתיימר לשמש תחליף לאבחנה, לייעוץ פרטני או לטיפול רפואי מאת איש מקצוע מוסמך. המידע בסרטון מעודכן נכון לתאריך העלאתו לאתר. בנוסף, הוא עשוי לכלול תרגומים לשפות שונות, אלו עלולים לכלול טעויות תרגום. אין להתעלם מייעוץ רפואי פרטני, או לדחות טיפול וייעוץ רפואי, על סמך מידע אשר נצפה, נקרא או נשמע בסרטון זה. הסתמכות על מידע זה הינה באחריותכם בלבד.
הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

356 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן