נצפו לאחרונה

דיאטה תזונה ובריאות הנפש

דיאטה תזונה ובריאות הנפש עם ד"ר קובי עזרא - דופמין, סרוטונין, נוראדרנלין, אציטילכולין. https://diet2all.net להלן רשימת חומרי תזונה מזינים המצויים בדיאטה שלנו, התומכים בייצור מוליכים עצביים - נוירוטרנסמיטרים. הנוירוטרנסמיטרים גורמים לאותות תקשורת במערכת עצבים וע"י הגדלת ושמירת ייצורם התקין של נוירוטרנסמיטורים המוח יכול לתפקד בצורה אופטימאלית ויעילות רבה יותר.
המינרל מגנזיום: חוסם גירוי מוגזם מגלוטמט. דבר זה יפחית רעילות יתר כאשר יש יותר מדי גלוטמט במוח (נראה לעתים קרובות בחולים עם טרשת נפוצה, כאב כרוני, חרדה, התקפים, ו/או הפרעות במצב רוח).
טאורין הוכח כדי לסייע במניעת התקפים אפילפטיים ולהיות שימושי במניעת הפרעות בקצב לב, טרשת עורקים, ואי ספיקת לב.
גלוטתיון: חשוב מאוד ליצור של GABA. הוא מיוצר בתוך התא, מחומצות אמינו מבשרו של: גליצין, גלוטמט וציסטאין.
סלניום הוא גורם משותף לperoxidase גלוטתיון האנזים, אשר מסייע ליצור גלוטתיון במיטוכונדריה והוכח להיות neuroprotective.
סרוטונין שיפור ע"י פעילות אירובית: פעילות גופנית מגבירה את רמות הסרוטונין במוח. 30 דקות של פעילות ניצפה בעלייה ברמות הסרוטונין.
מבוגרים, קשישים וחסרי ויטמין D. בנוסף להיות חשוב בהתפתחות המוח, ויטמין D מספקת תמיכה חשובה לתפקוד מערכת חיסון, מפחיתה את הסיכון למחלות אוטואימוניות, מורידה את הסיכון לחלות בסרטן, וחשוב בשמירה על מצב רוח נורמלית.
תרופות יכולות להשפיע על התנהגות ע"י שינוי הפעילות העצבית. לדוגמא, תרופות עשויות להפחית את קצב הסינתזה של מסרים עצביים ע"י השפעה על האנזים למוליך עצבי. כאשר סינתזות הנוירוטרנסמיטר חסומות, הכמות של נוירוטרנסמיטורים הזמינים לרמה נמוכה באופן משמעותי, וכתוצאה מכך ירידה בפעילות עצבית. לחלופין, תרופות יכולות למנוע אחסון מוליך עצבי בשלפוחית ​​סינפטית ע"י גרימת קרום השלפוחית ​​הסינפטית לדלוף. תרופות המונעות מוליך עצבי מלהיקשר לקולטן שלה נקראות יריבים הקולטן. לדוגמא, תרופות המשמשות לטיפול בחולים עם סכיזופרניה. chlorpromazine, וקלוזאפין הם פועלים על קולטנים במוח לדופמין. דוגמא לאגוניסט קולטן היא וליום, נזודיאזפינים שהשפעות מחקה של חומצה גאמא-גמאמינובוטירית הנוירוטרנסמיטר אנדוגני (GABA) כדי להקטין את החרדה. כך מאריכים את הפעולה של נוירוטרנסמיטר. תרופות יכולות גם למנוע פוטנציאל פעולת התרחשות, חסימת פעילות עצבית לאורך מערכת העצבים המרכזית והיקפית. תרופות כגון tetrodotoxin שחוסמות פעילות עצבית הן בדרך כלל קטלניות.
הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

279 צפיות
קטגוריה
תזונה ודיאטה
תגיות
תזונה, תזונה נכונה, דיאטה ותזונה
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן