נצפו לאחרונה

רוסטיק – לחם עגבניות וגבינות, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 6 - לחם

מצרכים

לבצק המקדים
150 גרם (1 כוס) קמח לחם
150 מ"ל מים
5 גרם שמרים טריים

לבצק המרכזי
500 גרם קמח לחם
100 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון
250 מ"ל מים
75-50 גרם ממרח עגבניות
10 גרם שמרים טריים
25 גרם מלח (1 כף גדושה)
75 גרם עגבניות מיובשות חתוכות
80 גרם מטבעות גבינת עזים של גד
80 גרם גבינת פיקורינו מגוררת

אופן ההכנה
1. הבצק המקדים: מערבבים את המרכיבים לקבלת בצק רך ודביק, מכסים ומניחים במקרר למשך 24-12 שעות.
2. חצי שעה לפני השימוש מוציאים מהמקרר.
3. הבצק המרכזי: לשים את הקמחים, המים וממרח העגבניות במשך 4-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד.
4. מכסים את הקערה במגבת מטבח או ניילון נצמד וממתינים כ-30 דקות.
5. מוסיפים את הבצק המקדים לקערת המיקסר. מוסיפים גם את השמרים ולשים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-6-4 דקות.
6. מורידים למהירות איטית ומוסיפים עגבניות מיובשות, לשים חצי דקה עד דקה, עד להטמעה בתערובת.
7. מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה.
8. מחלקים ל-3 חלקים שווים, לשים ידנית כ-20 דקות ויוצרים 3 כדורים.
9. מקמחים את הכדור ובעזרת מוט לוחצים במרכזו שתי לחיצות כמעט עד למטה בצורת X.
10. מניחים 4-3 מטבעות גבינת עזים ואת גבינת הפיקוריני באזור הצטלבות ה-X.
11. מתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
12. אופים על אבן שמוט בחום של 250 מעלות כ-30 דקות.
13. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית. מגישים לצד חמאה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

455 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן