מקרונים שוקולד ללא גלוטן

חייבים משהו מתוק? אלירן מאור דואג לכם למקרונים שוקולד ללא גלוטן שלא תוכלו להפסיק לזלול
צילום: דייזי דיאמנט
המתכון המלא פה V
המרכיבים:
למקרון:
• 200 גרם אבקת סוכר
• 200 גרם אבקת שקדים
• 150 גרם חלבונים (כ-4 ביצים)
• 200 גרם סוכר
• 15 גרם קקאו
לגנאש:
• 250 גרם שוקולד מריר
• 250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-150 מעלות
• מנפים יחד אבקת הסוכר, אבקת שקדים וקקאו, מקפלים בעזרת לקקן לתוך האבקות 75 גרם חלבון (חצי מהכמות)
• במקביל – שמים סוכר בסיר קטן, ממלאים במעט מים, רק שיכסו את הסוכר ולא מעבר, ומרתיחים על אש בינונית, עד שהם מגיעים ל-118 מעלות. חשוב לא לערבב את הסיר ולתת לזה לבעבע לבד
• במיקסר עם וו הקצפה – מקציפים את יתרת החלבונים (75 גרם נוספים) עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה
• כשהסוכר מגיע לטמפרטורה הרצויה – שופכים אותו באטיות על דפנות המיקסר, תוך כדי שהמיקסר עובד. כשכל כמות הסוכר בפנים – מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה - כשמרימים את וו ההקצפה, הקצפת אמורה לעמוד ישר (בשפה מקצועית זהו מרנג איטלקי)
• מקפלים את המרנג יחד עם האבקות שעורבבו עם החלבון, עד לקבלת בלילה במרקם של לבה – כלומר בין נוזלית ליציבה
• מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגולים קטנים על נייר אפייה
• מכניסים לתנור ואופים 15 דקות
• מוציאים מהתנור ומצננים
• בינתיים מכינים את גנאש השוקולד – בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה עד לבעבוע של השמנת – שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לקירור.
• כשהגנאש התייצב והוא במרקם של ממרח – לוקחים כפית ומורחים אותו על הצד השטוח של המקרון. מצמידים מהצד השני עוגיית מקרון נוספת – והכל מוכן!
הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

436 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן