VOD אלטרנטיבלי
ברוך הבא
התחברות / הרשמה

פוקצ'ה קלאסית, מתוך 'לאון אל דנטה - איטליה בבית', עונה 2: פרק 3

סרטונים מומלצים
הסרטון יוצג בעוד 10 שניות
ניתן לדלג לסרטון בעוד 5

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

URL

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

URL


תיאור

חומרי הגלם:
330 גרם מי ברז
3 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח ״00״
5 גרם סוכר
15 גרם מלח
10 גרם שמן זית
קמח לקימוח
לתוספות:
עגבניות שרי לחות
מחית ארטישוק ועגבניות
זרעי שומר

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את המים והשמרים ומערבבים במהירות נמוכה, עד שנוצרות בועות.
מוסיפים 150 גרם מהקמח ומערבלים במהירות נמוכה.
כאשר הקמח סופג את כל המים מוסיפים עוד 150 גרם מהקמח, ממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח, 200 גרם, ומעלים מעט את המהירות.
מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח, ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך והומוגני.
(הבצק יהיה דביק, לא לדאוג.)
צרים כדור ומכניסים לקערה עד להכפלת הנפח, עשוי לקחת כשעתיים.
מדליקים תנור לחם מקסימלי, ללא טורבו, חום עליון ותחתון.
משמנים קלות את תבנית האפייה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, פותחים אותו קלות בעזרת כפות הידיים ובתנועה מהירה מעבירים את הבצק לתבנית האפייה. מעצבים אותה כך שתתאים בדיוק לגבולות התבנית.
בשלב הזה, ניתן לשלב מן התוספות, כל אחד לפי טעמו.
מכסים במגבת נקייה וממתינים כ-10 דקות לתפיחה קלה.
בעזרת קצות האצבעות צרים גומות בבצק.
מפזרים מעט מלח גס ואופים עד להזהבה עמוקה של הבצק.
מוציאים את הפוקצ׳ות, (הן צריכות להיות עם קרום קשה).
מברישים בנדיבות שמן זית ובוזקים מעט מלח.

להציג את ההמשך

פרסם את תגובתך

תגובות

אין תגובות עדיין. אתה יכול להיות הראשון שיגיב.
RSS