נצפו לאחרונה

ביסקוויטים 'מכוערים אבל טובים', מתוך 'לאון אל דנטה - איטליה בבית', עונה 2: פרק 2

חומרי הגלם:
100 גרם אגוזי לוז שלמים (עדיף קלופים)
3 חלבונים גדולים
80 גרם סוכר
קורט מלח

אופן ההכנה:
קולים את האגוזים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 10 דקות.
מגלגלים את האגוזים בתוך מגבת מטבח ונפטרים מהקליפה. מצננים וטוחנים גס.
במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה.
מוסיפים את הסוכר וקורט מלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מקפלים את האגוזים פנימה בשני שלבים עד להטמעתם בקצף החלבון.
מדליקים תנור ל- 150 מעלות.
משמנים תבנית בחמאה מומסת ובעזרת כפית מניחים ערמות תערובת קטנות על נייר אפיה במרחק 2 ס״מ אחת מהשנייה.
אופים כ- 50 דקות עד להזהבה ו-10 דקות נוספות עם דלת התנור פתוחה, סך הכל שעה.
מצננים היטב על גבי רשת קירור ולאחר מכן מעבירים לכלי אטום, על מנת שהמכוערים לא יספגו לחות.
וריאציות:
אחרי איחוד החלבון והאגוזים, ניתן לבשל את המסה במחבת על מנת לקבל עוגייה מעט יותר קרמלית: מעבירים למחבת ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב בכף עץ במשך כ 10 דקות עד שהתערובת מזהיבה.
במקום אגוזי לוז בלבד אפשר כמות שווה של אגוזי לוז ושקדים, טוסקנה סטייל.
בשלב הוספת הסוכר מערבבים אותו עם כפית מחוקה של אבקת קקאו משובחת.
הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

341 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן